معامله گری به سبک تحلیل بین بازاری

باید بیان کرد که در عالم حاضر، امکان فعالیت در یک بازار بدون در نظر گرفتن سایر بازارها وجود ندارد. در تحلیل بین بازاری، باید به روابط بین محصولات مختلف، سهام، ارزها و اوراق قرضه دقت کرد. فاکتورهای اقتصادی کلانی مانند نرخ سود، تورم و سیاست‌های بانک مرکزی و دولت نیز قابل توجه و تاثیرگذار هستند. تحلیل بین بازاری می‌تواند دارای دو رشته مختلف باشد. رشته اول مربوط به بررسی ارتباط بین پارامترهای درون یک بازار است، مانند تاثیر دو جفت ارز بر یکدیگر؛ رشته دوم مربوط به روابط بین بازارهای مختلفی، نظیر بازار سهام، بازار اوراق بهادار، بازار محصولات و بازار ارز، و نیز ارتباط پارامترهای آن‌ها با یکدیگر می‌شود.

در رشته اول، اطلاعات یک بازار ممکن است براساس شرایط نزدیکی دو گروه از اطلاعات به هم نزدیک باشد؛ در رشته دوم، جابجایی سرمایه بین دو بازار مختلف تأثیری روی عرضه و تقاضا دارد. در این نوع تحلیل، بازارهای فرعی سهام، محصولات، اوراق بهادار و ارز، توسط تحلیل بنیادی، فنی یا انتظارات بررسی و پیش‌بینی می‌شوند، تا گردش سرمایه بین بازارها به خوبی انجام شود و به این ترتیب، فرایند و جهت حرکتی جامعه هدف مشخص گردد.

اهمیت تحلیل های بین بازاری به عنوان یک روش برای تشخیص توسعه و یکپارچگی بازارهای مالی جهان به سرعت برای فعالان این بازارها افزایش یافته است. در کتاب معامله گری به سبک تحلیل بین بازاری، تاریخچه و عوامل مؤثر بر سه بازار کلیدی شاخص دلار، طلا و نفت در فصل ۱ تا ۳ مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در عین حال در فصل ۴ کتاب، روابط حاکم بین این بازارها مورد بررسی قرار گرفته و در فصل آخر، تعدادی از تقویم اقتصادی و شاخص‌های اقتصادی مهم جهان به طور خلاصه توضیح داده شدند.

کتاب معماله گری به شیوه تحلیل بین بازارها

کتاب “معامله گری به شیوه تحلیل بین بازاری” نوشته حامد کامرانی و فاطمه رئیسی، به عنوان راهنمای کوتاه و کاربردی در حوزه تحلیل بازارهای مالی شناخته می‌شود. در این کتاب، تحلیل بازاری در زمینه شاخص دلار، طلا و نفت به طور جامع بررسی شده است. همچنین، این کتاب به بررسی برخی از شاخص‌های اقتصادی اساسی پرداخته و به تحلیل رابطه میان آن‌ها می‌پردازد.

تحلیل بازاری برای فعالان بازارهای مالی، با توجه به توسعه و یکپارچگی بازارهای مالی جهانی به سرعت تبدیل به امری ضروری و اساسی شده است. امروزه، فعالیت در یک بازار بدون در نظر گرفتن سایر بازارها غیر ممکن است.

در این نوع تحلیل، باید به روابط میان بازارهای مختلف مانند کالاها، اوراق مشارکت، سهام و ارز توجه داشت. همچنین، عوامل مهمی مانند نرخ بهره، تورم، سیاست‌های بانک مرکزی و دولت نیز باید مورد توجه و تحلیل قرار بگیرند.

بخشی از کتاب معامله به سبک تحلیل بین بازاری

این کتاب به تشریح سبک تحلیل بین بازاری می‌پردازد که در مقایسه با سبک‌های دیگر مانند تکنیکی و بنیادی، کمتر شناخته شده است. این سبک تحلیلی در حقیقت یکی از جدیدترین سبک‌های تحلیل بازار است و به همین دلیل منابع و کتب در این زمینه به صورت کامل و کافی موجود نیستند. البته در ایران نیز هنوز آموزش جامعی برای تحلیل بین بازاری انجام نشده است، به همین دلیل بررسی و مطالعه این سبک نیازمند زمان و تحقیقات بیشتری است تا صحت و دقت آن به طور کامل به اثبات برسد.

تحلیل بر اساس بازارهای مالی جهانی امروزه به یکی از موضوعات بنیادی و ضروری برای تجار و سرمایه‌گذاران در این بازارها تبدیل شده است. در این کتاب تلاش شده است تا در سه فصل اول به بررسی تاریخچه و عوامل مؤثر بر سه بازار بسیار مهم و تأثیرگذار در اقتصاد جهانی، یعنی بازار دلار، بازار طلا و بازار نفت، بپردازیم. در فصل چهارم روابط بین این سه بازار بررسی شده و در آخرین فصل نیز به طور مختصر رویدادها و داده‌های اقتصادی مهم جهان توضیح داده شده است.

اهداف تحلیل گران این سبک

اهداف تحلیل گران بین بازاری عبارتند از:

  • بررسی رابطه بازارها به منظور درک تأثیر تغییرات یک بازار بر دیگر بازارها.
  • ارزیابی و توجه به اطلاعات خارج از بازار و فاکتورهای مؤثر بر بازارها، به خصوص در مورد ریسک‌های سیستماتیک.
  • ارزیابی سایز بازارها نه تنها برای برآورد جریان پیش‌روی یک بازار، بلکه برای تعیین جریان سرمایه اساسی مورد توجه قرار می‌گیرد.

روش‌های معامله بین بازاری

تحلیل بین بازاری شامل سه روش مختلف است. در این تحلیل، شما باید شاخص‌های گوناگون را با یکدیگر مقایسه کرده و در نهایت به تحلیلی نسبت به شاخص یا بازاری که براساس آن خرید و فروش می‌کنید، برسید.

روش‌های تحلیل بین بازاری عبارتند از:

  1. همبستگی مثبت: در این حالت، با تغییر شاخص اول، شاخص دوم نیز افزایش می‌یابد. به عنوان مثال، با افزایش و رشد شاخص آمریکا، قیمت بیت‌کوین نیز افزایش می‌یابد.
  2. همبستگی منفی: در حالت منفی، دو شاخص به صورت معکوس همبستگی پیدا می‌کنند، به این معنی که با کاهش یک شاخص، دیگری افزایش می‌یابد. به طور مثال، با افزایش نرخ بهره، شاخص سهام به سمت کاهش حرکت می‌کند.
  3. همبستگی خنثی: در همبستگی خنثی دو شاخص بر روی یکدیگر تأثیر خاصی ندارند و بنابراین بررسی آن‌ها با یکدیگر بی‌تاثیر است. مانند زمانی که، قیمت قهوه جهانی افزایش پیدا کرده و تأثیری بر شاخص بورس ایران نمی‌گذارد؛ بنابراین باید آن را از تحلیل خارج کرد.

نکته‌ای که در مورد تأثیر شاخص‌ها مطرح است، این است که آن‌ها را درجه‌بندی کنیم زیرا قدرت تأثیر آن‌ها متفاوت است. تأثیر شاخص‌ها دارای یک طیف است که از منفی ۱ تا مثبت ۱ ادامه پیدا می‌کند. اگر تأثیر شاخص‌ها به مثبت ۱ نزدیک باشد، یعنی دو شاخص تأثیر قوی بر یکدیگر دارند. به عنوان مثال، تأثیر بیت‌کوین بر آلت کوین‌ها تقریباً در این وضعیت قرار دارد، به طوری که با یک تغییر ساده در بیت‌کوین می‌توان باعث کاهش سایر رمزارزها شد.

هرچقدر میزان همبستگی در سبک تحلیل بین بازاری نزدیک‌تر به ۱ باشد، قدرت تأثیرگذاری بیشتر است. اما اگر این میزان کمتر از ۰.۵ شود، یعنی قدرت تأثیر دومی از اولی کمتر است و به سمت خنثی حرکت می‌کند. در عین حال هرچه میزان همبستگی به منفی ۱ نزدیک‌تر باشد، حرکت معکوس شاخص‌ها بیشتر است. به عنوان مثال، با افزایش نرخ بهره، شاخص سهام سریعاً کاهش می‌یابد. لازم به ذکر است که هر چقدر این میزان به صفر نزدیک‌تر شود، کاهش یا افزایش شاخص‌ها تأثیر کمتری بر یکدیگر دارد.

علاوه بر این، ممکن است دو شاخص در ابتدا روند خنثی داشته باشند اما پس از اتفاقاتی به یک روند معکوس یا مثبت برسند. نمونه آن می‌تواند بازار سهام آمریکا و بیت‌کوین باشد که در ابتدا بیت‌کوین روندی مستقل از سایر بازارهای مالی داشت اما بعداً با بازار سهام آمریکا، به ویژه شاخص نزدک، همبستگی مثبت پیدا کرد.

سخن پایانی

این تحلیل یکی از محبوب‌ترین روش‌های تحلیلی است که می‌توان از آن استفاده کرد و به عنوان یک ترکیب از تحلیل بنیادی و تکنیکال عمل می‌کند. لازم به ذکر است که این تحلیل در برخی موارد به شکل کامل موثر نبوده و برای تشخیص خطاهایی که ممکن است بوجود آید مانند مداخله دولت در بازارهای مالی و تنظیم قیمت‌ها یا تغییر در قوانین، احتمال دریافت سیگنال نادرست زیاد است.

این وضعیت در شرایط اقتصادی بحرانی یا شرایط تورمی که بانک‌های مرکزی یا اقتصاد کشورها با مشکلات مختلف مواجه می‌شوند، به وجود می‌آید و در نتیجه تحلیل بین بازاری با اشکالاتی همراه است. بنابراین، می‌توانید یک نکته دیگر به استراتژی خود اضافه کنید و تصمیم بگیرید که در کدام مواقع از این تحلیل استفاده کنید.

درک شرایط اقتصادی کلان و تدوین یک برنامه معاملاتی یکپارچه می‌تواند به شما در معامله‌گری موثر کمک کند و در برابر خطراتی که ممکن است در بازه‌های مختلف در بازارهای مالی مواجه شوید، مقاومت نمایید. با این حال، همیشه به مدیریت ریسک و سرمایه توجه نمایید.

تحلیل بین بازاری برای سرمایه‌گذاران بلندمدت، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و تنظیم‌کنندگان پایگاه داده‌ها ضروری است و از طریق آن به پیش‌بینی بازار می‌پردازند. اگر شما نیز سبد سرمایه‌گذاری خود را داشته و قصد مدیریت آن را دارید، حتماً نسبت به تحلیل بین بازاری حساس باشید و آن را یاد بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا