تکنیکهای معامله گری با خطوط روند در تحلیل تکنیکال یکی از موضوعات مورد علاقه سرمایه گذاران است. این تکنیک، یکی از مهمترین ابزارها در تحلیل تکنیکال به شمار میرود و با درک بازار و استفاده از خط روند، میتوانید معاملات موفقی در بورس داشته باشید.
در آموزش تحلیل تکنیکال، هنگامی که قیمتها در یک جهت مشخص حرکت میکنند، میتوان آن را روند نامید. از آنجا که روند نشاندهنده قدرت خریداران و فروشندگان در بازار است، معمولا زمانی که نیروی بیشتری از نیروی کنونی به بازار وارد نشود، روند ادامه پیدا میکند. به طور کلی، روندها به سه دسته صعودی، نزولی و خنثی تقسیم میشوند. به عنوان مثال، وقتی در یک نمودار سقفهای بالاتر و کفهای بالاتر مشاهده میکنیم، روند را صعودی مینامیم. در روند صعودی، قیمت تمایل بیشتری به تقویت و افزایش دارد.
استراتژی معاملاتی در روند صعودی، شامل خرید و نگهداری سهم تا زمانی که تمیزترین نشانههای پایان روند صعودی برجسته شوند، ادامه دارد. در ادامه علاوه بر بررسی کتاب معامله گری با خطوط روند، این نوع از معاملهگری را نیز بررسی خواهیم کرد.
کتاب معامله گری با خطوط روند
کتابی به نام “معامله گری بین خطوط”، نوشته جفری کندی، درباره معامله گری با استفاده از خطوط روند است. در این کتاب، موضوعاتی مانند تعریف خطوط روند، نشانههای خطوط روند، انواع خطوط روند، تکنیکهای کشیدن خطوط روند، تنظیم سازی خطوط روند، اصول امواج و خطوط روند و تکنیک کانالی کندی بررسی شده است.
سرفصلهای کتاب معامله گری با خطوط روند
- فصل ۱ تعریف خطوط روند
- فصل ۲ رسم خط روند
- فصل ۳ تنظیم سازی خطوط روند
- فصل ۴ خطوط روند و اصول امواج
- فصل ۵ تکنیک کانالی کندی
- فصل ۶پرسش و پاسخ
خطوط روند چیست؟
خط روند یا trend line یک ابزار کلیدی در تحلیل تکنیکال است که معمولاً بوسیله نرم افزار تحلیل تکنیکال دستیابی به آن فراهم میشود. با کشیدن خط روند بر روی نمودار قیمتی، میتوانیم نقاط مهمی مانند کف و سقف قیمتی و همچنین کانال سهام را تشخیص دهیم. خط روند میتواند سیگنالهای خرید و فروش را نیز ارائه کند و در صورتی که معتبر باشد، به آن اطمینان داشته باشیم.
اندیکاتورهای مهمی نظیر RSI و میانگین، بهترین ابزارها برای تشخیص خط روند هستند. تشخیص جهت خط روند، مدت زمانی که ادامه خواهد داشت و نوع موجهای صعودی یا نزولی که تشکیل میدهد، به طور موثری در تحلیل و تصمیمگیری ما درباره سهام تأثیرگذار است.
شیوه ترسیم خطوط روند
برای ترسیم خط روند، باید نکات زیر را رعایت کنیم:
- برای رسم خط روند، دو نقطه حداقل نیاز داریم. این نقاط میتوانند دو نقطه از کف یا دو نقطه از سقف نمودار باشند.
- با اتصال این دو نقطه در کف یا سقف نمودار، میتوانیم خط روند اولیه را رسم کنیم.
- برای رسم درست خط روند، باید بالاترین نقاط را در سقف و پایینترین نقاط را در کف نمودار به هم متصل کنیم.
- مهمترین نکته در رسم خط روند، این است که خطوط روند نباید متقاطع و قطع کننده همدیگر باشند. آنها باید به صورت موازی باشند و به صورت نزولی یا صعودی باشند.
- خط روند حاصل از اتصال خطوط کف نمودار، نشان دهنده خط حمایتی سهم است. تا زمانی که کندل قیمتی این خط را نشکند، این خط به عنوان یک حمایت قابل اعتماد در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار میگیرد.
- خط روند حاصل از اتصال خطوط سقف نمودار، نشان دهنده خط مقاومتی سهم است. وقتی که کندل قیمتی به این خط نزدیک میشود، معمولاً افزایش فروشندگان را مشاهده میکنیم. در صورتی که خط مقاومتی شکسته شود، امکان وجود یک روند صعودی در سهم وجود دارد.
خط میدلاین
خط میدلاین ابزاری است که میتواند برای پیشبینی نقاط احتمالی بازگشت قیمتی به روندهای نزولی یا صعودی یا خنثی استفاده شود. برای استفاده از این ابزار، محدوده حرکتی سهم باید مشخص باشد تا بتوانیم دامنه حرکتی سهم را به طور تقریبی تعیین کنیم. برای رسم خطوط کانال، نقاط حمایت و مقاومت لازم است.
پس از رسم خطوط روند، فضایی بین دو خط موازی که به آن کانال سهم گفته میشود، شکل میگیرد. این کانال میتواند صعودی یا نزولی باشد و خط میدلاین که از وسط کانال عبور میکند، معمولاً ترند سهم درون کانال را نشان میدهد.
برای رسم خط میدلاین، میتوان از ابزار parallel channel در نرمافزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کرد. بسیاری از نقاط در نمودار وجود دارند که به خط میدلاین واکنش نشان میدهند و ممکن است برای مدت طولانی درون میدلاین، نوسان قیمتی را نشان دهند. خط میدلاین میتواند درک درستی از حرکت سهم بدهد و میتوانیم از آن در استراتژی معاملاتی خود استفاده کنیم تا روند حرکتی بعدی سهم را در نمودار پیشبینی کنیم.
روشهای معامله گری با خطوط روند
زمانی که خط روند درستی کشیده شود، تحلیلگران براساس خط روند و همچنین نمودار کانال، استراتژی معاملاتی خود را تنظیم میکنند.
برای انجام معامله با استفاده از خط روند، زمانی که یک کندل قیمتی به نزدیکی خط روند در سقف نمودار یا بهطور معمول در نقاط مقاومتی قرار میگیرد، اگر در سود هستیم، میتوانیم بخشی یا تمام سهام خود را به فروش برسانیم. این کار به خاطر این است که وقتی قیمت سهام به خط مقاومتی برخورد میکند، این احتمال وجود دارد که قیمت سهام دوباره به قیمتهای پایینتر در نمودار بازگردد.
همچنین، زمانی که یک کندل قیمتی به خط روند در کف نمودار یا بهطور معمول در نقاط حمایتی نزدیک میشود، تا زمانی که خط حمایتی شکست نشده باشد، میتوانیم سهم را نگه داشته و یا در صورت برگشت قیمت سهام به سمت بالا از خط حمایتی، مقداری از سهام را خریداری کنیم؛ با توجه به اینکه برگشت از این نقاط میتواند نشان دهنده یک حرکت صعودی در نمودار سهام باشد.
سخن پایانی
خط روند یکی از ابزارهای مهم و اصولی در تحلیل تکنیکال است و برای بسیاری از تحلیلگران بازار مفید است. این خط میتواند از دادههای قیمت قبلی استفاده کند و به اطلاعاتی درباره روند آینده سهم برسد. بر اساس این خط، میتوان استراتژیهای مختلفی برای سهام طراحی کرد.
در این مقاله، بعد از بررسی کتاب معامله گری با خطوط روند، ساختار خط روند و نحوه ترسیم آن را بررسی کردیم. برای بهتر درک کردن خط روند و تحلیل تکنیکال، توصیه میکنیم آموزشهای مربوطه را دریافت کنید.